beauty & lifestyle

25. 08. 2013.

Neutro Roberts Derma Zero Dezodorans
Od italijanske kuce Neutro Roberts, ovog leta stigao nam je - Derma Zero!


Jedan od verovatno najpopularnijih dezodoransa medju ženama u Srbiji ovog leta obećava nam:

0% antiperspiranata
0% alkohola
0% soli aluminijuma
0% parabena

I to sve uz pojačanu hidrataciju i efikasnu zaštitu od jutra do večeri!

Odavno nam je poznato kako dezodoransi mogu štetno da utiču na naše zdravlje. Koliko god da ne volimo, moramo da se znojimo, jer se na taj način naše telo hladi i oslobađa štetnih materija. Neki dezodoransi u potpunosti sprecavaju znojenje i nije ih preporučljivo svakodnevno koristiti. Pored zapaljenja potpazušnih žlezda i alergijskih reakcija, ovakve dezodoranse povezuju i sa pojavom raka dojke! Na prvom mestu, najveći krivci za ove pojave su soli aluminijuma, antiperspiranti, parabeni i alkohol. Kako većina dostupnih dezodoransa na tržištu sadrži sve gore navedeno zapitala sam se:

I šta onda da koristim?

Nakon pretraživanja neta i dva sata prevrtanja sastava svih dezodoransa dostupnih na trzištu u lokalnom DM-u (sreća pa me prodavačice znaju), rešila sam da uzmem Neutro Roberts Derma Zero. Ovaj dezodorans obećava zero (nula) posto štetnih materija, a kompletnu zaštitu.
Moram iskreno da priznam da od ovako blagog dezodoransa nisam očekivala preteranu zaštitu i nisam se ni prevarila.
Sam dezodorans je veoma prijatnog mirisa, ne iritira kožu ni malo i može se naneti bukvalno odmah nakoh brijanja. Koža ispod pazuha je mekana i glatka, a nije mi ostavljao tragove po odeći, što mu je još jedan plus.
Međutim, u letnjem periodu na +40, mene je štitio svega četiri sata! Kako u praksi, kada sam van kuće, nisam u mogucnosti da ponovo uskočim u kadu, meni ovog leta ovaj dezodorans nije bio dovoljan.

Zbog njegovog ne-štetnog sastava i predivnog mirisa svakako ću ga koristiti, bolje rečeno idem upravo da ga kupim! :)  Samo mu je na +40 ipak potrebna zamena.

Preporučujem ga osobama koje se ne znoje pojačano, kao i svima koji brinu o svom zdravlju. Ovaj dezodorans spada u tzv. grupu zdravih dezodoransa, a možete ga kupiti po veoma pristupačnoj ceni od oko 300 din.

Zapremina:
150ml

Moja ocena ovog proizvoda je 9!Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

Broj komentara: 8

 1. Ja ga koristim bas dugo, cini mi se da je ranije izasao? meni je super, a mislim da nijedan dezodorans ne moze da spreci znojenje 100% niti treba, bitno je da lepo mirisemo :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mislim da je izašao pre 4-5 meseci, ako se ne varam negde pred leto. Meni je slab samo on na vrućinama, ali zato čim zahladi mislim da će biti odličan :)

   Izbriši
 2. Ja sam uzela u stiku i stvarno se slazem sa svim sto si napisala,nije dovoljan na ovim vrucinama i za osobe koje se puno znoje. Ali draze mi je njega da stavim nego bilo koji sa aluminijumom. To mi je i doktor preporucio kad sam isla na pregled dojki.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Iz istog razloga ću ga ja ponovo uzeti. Za baš posebne prilike imam još jedan o kome ću sledeće pisati :)

   Izbriši
 3. Neka on nije dovoljan na vrucinama, prece je zdravlje :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Na žalost ja koja se znojim kao luda, moram imati i jaču alternativu za povremenu upotrebu :)

   Izbriši
  2. Kazes meni koja ima hiperhidrozu :D Znam sesdtro slatka sta znaci znojiti se kao luda :D

   Izbriši
  3. Onda se u potpunosti razumemo :D

   Izbriši

© Mrs Foxy | All rights reserved.