beauty & lifestyle

29. 06. 2015.

Gerovital H3 Derma+ šampon protiv opadanja kose & proglašenje dobitnika Gerovital darivanja!!!
Pre više od mesec dana počela sam da testiram Gerovital H3 Derma+ šampon protiv opadanja kose zajedno sa suprugom. Kako mi je u tom periodu pojačano opadala kosa, dopala mi se ideja da koristim šampon koji sprečava opadanje kose i u sebi ne sadrži SLS. Onda sam malo detaljnije analizirala sastav i natpis na ambalaži i naišla na nešto interesantno.

"Procapil, biološki aktivni kompleks koji se sastoji od vitamina matrikina (peptida), aliginin (biljni flavonoid) i oleanska kiselina (ekstrakt lista masline) deluju na uzroke koji dovode do alopecije. Biocapigen, mešavina bioloških aktivnih principa i biosinteze ( sulfopeptida, aminozaharida, aminokiselina i elemenata u tragoivima, glukoze, B vitamina: B5, B3, B6, B7) deluju zajednički i eliminišu sve faktore koji mogu dovesti do gubitka i slabljenja kose. Maka (ekstrakt korena), se koristi za stimulisanje rasta kose, kako bi se sprečila ćelavost i zaštitila kosa od endogenih i egzigenih stresova."
Šampon nam dolazi u praktičnoj ambalaži od tvrde plastike sa dozatorom na čepu i veoma je lak za upotrebu. Koristila sam ga prema propisanom uputstvu - prve nedelje je potrebno koristiti šampon 2-3 puta, a kasnije najviše dva puta sedmično i ne duže od 3-4 meseca. Potrebno je nakon šamponiranja pustiti da šampon odstoji 2-3 minuta na glavi pre ispiranja. Prvo što sam primetila je da su mi teme i kosa izuzetno čisti, neki moj subjektivni osećaj. Prilikom samog šamponiranja nisam primetila veliku penu, što i jeste jedna od karakteristika šampona koji ne sadrže SLS. Srednje je gustine, a providna tečnost samog šampona se lako i ravnomerno raspoređuje prilikom šamponiranja. 

Kada sam počela da koristim šampon, kosa je počela intenzivno da mi opada, a to pripisujem stresu i lekovima koje sam primala nakon povrede. Nakon tri nedelje upotrebe, opadanje kose mi je naglo prestalo. Ono što svakako mogu sa sigurnošću da garantujem jeste da kosa uz pomoć ovog šampona naglo prestaje da opada, ali ne mogu da tvrdim niti da garantujem koliko dugo učinak smanjenog opadanja traje. Sve vreme tokom upotrebe, koža glave mi je bila sasvim mirna, nisam osetila ni peckanje, ni svrab, niti bilo kakav vid iritacije. Ono što jesam primetila, a to je primetio i moj muž, jeste da ovaj šampon suši kosu više nego drugi bezsulfatni šamponi i šamponi protiv opadanja kose. Nešto suvlja kosa nije problem koji se dobrim pakovanjem ne može rešiti, ne isušuje preterano, a interesantno je to što teme ne isušuje uopšte! Moj celokupan utisak je da je ovo zaista jedan izuzetan šampon. Baš kada sam pomislila da u "moru" nikave ponude bez sulfatnih šampona, osim dva koja već koristim, neću naići ni na jedan dodatni koji mi odgovara, Gerovital mi je došao kao veoma prijatno iznenađenje. Formula je hipoalergena, bez parabena, dermatološki testirana, bez sapuna, boja i SLS-a.

Onda sam slikala sastav za potrebe bloga i kao što ćete na slici dole videti, primetila sam da šampon u sebi sadrži Sodium Laureth Sulfate, odnosno SLS! Potpuni rebus, na kartonskoj ambalaži piše SLS free, na samoj boćici da sadrži SLS! I sada ni sama nisam pametna šta da vam kažem, da garantujem da li ima ili nema sulfata ne mogu. Sa jedne strane moje teme je bilo mirno i oduševljeno naglim prestankom opadanja kose, sa druge strane kosa mi je bila nešto suvlja što jeste odlika šampona koji sadrže SLS. Ovaj podatak napominjem zarad mojih čitalaca koji su, poput mene, alergični na SLS. Svakako, ukoliko nemate takvih problema, ovaj šampon je izvrstan i čini upravo ono što proizvođać obećava i to u rekordnom roku, barem u mom slučaju.

Sastav:
Zapremina:
200ml


Cena:
1750din


Više informacija možete naći na: gerovital.rs


*PR uzorakDa li ste probali Gerovital šampone i kakvo je vaše iskustvo?
Proglašenje dobitnika darivanja!
Pod rednim brojem 8 komentar je ostavila: Teodora Mladenović!
Teodora, čestitam! Molim te da mi, u roku od 48h, dostaviš svoje podatke na mail mrsfoxsbb@gmail.com radi slanja paketa :)


Ne zaboravite da je još uvek u toku Nivea darivanje, pa ukoliko se niste prijavili, to možete učiniti na sledećem linku: KLIK!Kiss,
Mrs Fox

Podeli:

Broj komentara: 8

 1. Cestitam pobednici!!!:) super interesantan tekst - ja sam iskreno mislila da je Gerovital "skromniji" brend, nisam ni znala da imaju luksuznije proizvode, narocito sampone bez sls (ako je bez sls :)))!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Gerovital je krajnje raynovrstan brend, nije preterano skup, ali nije ni skroman. Ima odličan balans cene i kvaliteta, našim mamama i bakama je dobro poznat baš po kvalitetu :)

   Izbriši
 2. Ja sam se opredelila za Vichy šampone, iako su skupi, zbog toga što mi je lakše da kosu u početku negujem nego posle da pakovanjima popravljam. Isto tako razmišljam i za lice i za telo. I Gerovital deluje veoma interesantno. Da li znaš gde može da se kupi, sem na njihovom sajtu, nisam Gerovital viđala u drogerijama?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. I ja sam se opredelila za Vichy šampon kao glavni, ali moram da rotiram sa vremena na vrema zato što mi se kosa zasiti. Ovim Gerovitalovim šamponom sam jako zadovoljna, zaista. Znam da može da se kupi preko sajta i mislim da ima spisak prodajnih mesta na sajtu, moram da proverim ne drži me za reč :)

   Izbriši
 3. Meni su od tih prirodnih ili medicinskih (odnosno ne-drogerijskih klasičnih) ubedljivo najbolji Lush, koje nabavljam iz Hrvatske. Jesi li ih možda probala? Znam da je to skroz drugačije nego Gerovital, ovo je verovatno više u rangu medicinskih Višija ili Eucerina, jel da?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Probala sam Lush i naravno da sam prezadovoljna, ali nema ga kod nas. Ne želim da se vezujem za šampon koji mogu da nabavljam retko ili da se obavezujem da poručujem preko neta, tako da šmrc za Lush, nadam se da će se vratiti u Srbiju. Što se Gerovitala tiče upravu si, tu je u rangu medicinskih šampona poput Vichy i Eucerina :)

   Izbriši
 4. Baš puno košta šampon, mislila sam da je Gerovital jeftiniji. Ali znam da šamponi bez sls-a dosta koštaju. Mislim da bih ipak pre kupila Vichy.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Velika je cena priznajem, skuplji je od Vichy šampona. Gerovital je odlična kozmetika, tako da me sa te strane ne čudi cena. Što se mene tiče meni Vichy najviše odgovara, onaj bez SLS-a, ne znam koju već bočiću po redu koristim :)

   Izbriši

© Mrs Foxy | All rights reserved.