beauty & lifestyle

27.11.13.

Eucerin Hyaluron Filler linija proizvoda
Više puta sam govorila o proizvodima koji spadaju u moju dnevnu rutinu, ali ih do sada nisam predstavila. Linija proizvoda koja predstavlja moju dnevnu rutinu tokom 2013. godine je - Eucerin Hyaluron Filler!

Anti age mitovi i predrasude  

Uvaženo mišljenje većine žena na našim prostorima jeste, da druženje sa anti-age preparatima treba otpočeti sa pojavom prvih bora-prvih dubokih bora, odnosno ne pre 45 godine života. Sve pre tok "roka" predstavlja "preterivanje", "mackanje" i "zaluđivanje glupostima". Većina žena smatra da anti-age preparati služe da umanje već postojeće bore do efekta eliminacije. Kao rezultat ovog stava, po apotekama možemo videti sve veći broj žena u pred/u/ili post menopauzi sa izraženim borama, kako sumanuto kupuju anti-age preparate, jer im naravno nijedan ne odgovara (pošto od istih preparata očekuju da im "obrišu" bore). To je posledica loše ili nikakve edukacije, na žalost. 

Da li postoji starosna granica?

Biološki razvoj organizma se završava u 25. godini života! Ovo u prevodu znači da ako ste napunili 25. vi starite!!! 

Proces starenja kože ne možete da zaustavite, ali možete da ga usporite. Tu na scenu stupaju anti-age preparati, čija je prevashodna namena da uspore proces starenja. Ovi preparati usporavanju stvaranje novih bora, ali i progresiju (napredovanje) već postojećih bora i to je cela istina. Kod određenih preparata postoji tzv "trenutni efekat" tj, efekat je vidljiv za vreme upotrebe proizvoda i do mesec dana nakon.  

Potrebe kože:

Na proces starenja kože pored životnog doba utiče raznolik niz faktora: stres, pušenje, uv zračenje, nepravilna ishrana, hormonski status. Shodno tome, odrediti biološku starost kože nije uvek lako. U prevodu, možete imati 18. godišnjakinju koja ide 5x nedeljno u solarijum i njena biološka starost kože odgovara starosti kože žene od 35 godina.  Ono što je bitno jeste da pokušamo da procenimo starost naše kože i da shodno tome svojoj koži pružimo adekvatnu negu. Ukoliko vaša koža nije duži vremenski period izložena stresogenim činiocima, nastali procesi su reverzibilni (povratni, moguće je vratiti kožu u pređašnje stanje). Zato sam ja izabrala Eucerin Hyaluron Filler!


                                                               Brinite o svojoj koži!"Nova generacija nege protiv bora: Eucerin krema sa hijaluronskom kiselinom. Eucerin je prvi u kozmetičku formulu ugradio visoko koncentrovani saponin. On vrlo delotvorno pospešuje proizvodnju hijaluronske kiseline u koži i tako se vezivno tkivo na prirodan način opet popunjava. Čak i duboke bore se pune iznutra i na taj način se vidljivo ublažuju.
Druga aktivna komponenta koju sadrži krema jeste čista hijaluronska kiselina. Na taj način gornji slojevi kože se mogu brzo dopuniti hijaluronskom kiselinom te koža postaje vidljivo glatkija, a nastale bore se izravnavaju usled isušivanja kože. Istovremeno, posebni zaštitni filter SPF 15 s UVA zaštitom kožu delotvorno štiti od štetnog UV zračenja."Linija sadrži:

- Kremu sa hijaluronskom kiselinom za dnevnu negu,
- Hyaluron Filler laganu dnevnu kremu za normalnu i mešovitu kožu,
- Kremu sa hijaluronskom kiselinom za noćnu negu,
- Koncentrovani tretman za ispunjavanje bora,
- Tretman za negu bora oko očiju sa hijaluronskom kiselinomEucerin Hyaluron Filler lagana dnevna krema za normalnu i mešovitu kožu

"Visoko molekularna hijaluronska kiselina deluje na sitne bore u gornjim epidermalnim slojevima kože.
Nisko molekularna hijaluronska kiselina prodire dalje u epidermalne slojeve kože gde nastaju dublje bore.
Bioaktivni glicin-saponin podstiče proizvodnju hijaluronske kiseline u ćelijama dermalnog sloja kože gde se stvaraju najdublje bore.
SPF 15 + UVA podstiče obranu kože od preranog starenja i produbljivanja bora.
Odlična podloga za make-up.
Nije komedogena."

Brzoupijajuča, srednje koncentrovana dnevna krema. Prvi utisak nakon nanošenja je posebno interesantan. Prva senzacija nakon nanošenja je blago peckanje, a potom koža postaje blago rumena. Asocijacija 99% nas je alergijska reakcija, ali to ovde nije slučaj. Odgovoran za ove senzacije je hijaluron i blagi osećaj peckanja je normalna reakcija naše kože. Verujte mi, nisam jedna koja je doživela to iskustvo. Zašto proizvođač nije posebno naglasio ovaj efekat ne znam, ali znam da ukoliko osetite ovu senzaciju u blagom obliku tokom prve nedelje korišćenja ove kreme nema potrebe za panikom - normalno je. Krema štiti i hidrira kožu, meni posebno prija u hladnim i vetrovitim danima. Nije komedogena potvrđujem, tokom korišćenja mi nije izašla ni jedna bubuljica, a setimo se da imam osetljivo lice koje odreaguje veoma brzo.  
Odlična je podloga za osobe koje koriste tečne pudere sa velikom pokrivnom moći. Ali, jednako dobro se pokazala i kao podloga BB kremi u hladnim danima. Tokom leta je nisam koristila, smatram da je za letnje vrućine ova krema preteška. Dolazi nam u praktičnom plastičnom pakovanju koje ja posebno volim kod Eucerina. Kada vam kao rezultat smotanosti ispadne u lavabou, neće se razbiti, a uz to znate da ne plaćate luksuznu ambalažu koja na kraju završi u kanti za smeće. 

Zapremina:
50 ml

Cena:
2650din
Eucerin Hyaluron Filler krema sa hijaluronskom kiselinom za noćnu negu

"Noćna nega s intenzivnim punjenjem bora.
Puni kožu iznutra i postiže vidljivo ublažavanje čak i dubokih bora.

Reaktivira proizvodnju hijaluronske kiseline u koži.
Efektivno puni bore iznutra.
Duboke bore postaju vidljivo glatkije.

Posebne osobine:
Nežna krema, brzo se upija u kožu.
Bioaktivni saponin dokazano redimenzionira proizvodnju hijaluronske kiseline u koži i popunjava upalo vezivno tkivo prirodnim putem.
Sadrži dekspantenol koji služi za obnovu kože tokom noći.
Decentnog je mirisa.
Dermatološka istraživanja dokazuju:
Vidljivo smanjenje bora na područiju čela, usta i nosa.
Smanjenje čak i dubokih bora.
Izvrsna podnošljivost na koži je klinički dokazana.
Može se koristiti nakon injekcija hijaluronske kiseline."


Bogata noćna krema, srednje upijajućeg dejstva, meni neprijatnog mirisa. Miris je krajnje individualna senzacija, te ga retko komentarišem, ali evo prilike da kažem da mi se miris ove kreme ni malo ne sviđa. Ali, zato mi se sviđa efekat, pa sam zanemarila mirisnu senzaciju koja i ovako nestaje u roku od 10 minuta. Nakon nanošenja moja koža je glatka, vitalna, popunjena "debeljuškasta". Noćnu kremu obavezno nanosim na vrat i dekolte (veoma često i dnevnu), vrat je mesto na kome je najteže "sakriti" godine. Sa ovom kremom, ujutru ustanem sa blago "prosijalom" T zonom, te smatram da je noćna krema ipak namenjena koži starije populacije ili osobama sa izrazito suvom kožom. Ali, moje bore smejalice (nazolabijalne bore) su vizuelno manje/pliće, zadovoljna sam efektom. Pantenol je još jedna stavka u sastavu ove kreme koja mi se jako dopada, jer utiče na obnovu kože.

Zapremina:
50ml

Cena:
2740din
Eucerin Hyaluron Filler tretman za negu bora oko očiju sa hijaluronskom kiselinom

"Intenzivna nega za područje oko očiju protiv bora sa zaštitnim faktorom SPF 15 i UVA zaštitom. Ispunjava iznutra čak i duboke bore te vraća koži vlažnost i volumen.

Potiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži.
Delotvorno ispunjava bore iznutra i obnavlja volumen kože.
Dugotrajno ispunjava čak i duboke bore oko očiju.

Posebne osobine:
Sadrži bioaktivni saponin koji potiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži i popunjava vezivno tkivo.
Može se koristiti nakon injekcija hijaluronske kiseline.
Sa UVA zaštitom i zaštitnim faktorom SPF 15.
Pogodno za korisnike kontaktnih sočiva.
Odlična podloga za make-up.
Klinički dokazana podnošljivost na koži."

Moj omiljeni proizvod iz cele linije. Nije tajna da me najviše pogađa stvaranje bora oko očiju. Kako bih usporila taj proces , koristila sam razne anti-age preparate tokom godina. Većina preparata nije doživela dugotrajniju upotrebu, jer nosim polu-tvrda kontaktna sočiva. Nakon upotrebe drugih krema, oči bi počele da me svrbe, da suze, pojavilo bi se crvenilo. Sa Eucerin Hyaluron Filler tretmanom za negu kože oko očiju ni jednu od gore navedenih senzacija nisam doživela. Nema iritacije, nema svraba, nema peckanje, koža kremu momentalno upije. Idem do ekstrema kada volim jedan proizvod, tako da bih ovu kremu bila u stanju da stavim u unutrašnji ugao oka nakon skidanja kontaktnih sočiva, ako bi neko to od mene tražio (da dokažem tvrdnju). Kremu sam upotrebljavala ujutru i uveče i za mene je odlična podloga za šminku, odnosno korektor koji nanosim u regiju podočnjaka. I korektor i senke su jednako postojani, ponavljam koža kremu upije za sekund!

Zapremina:
15ml

Cena:
2100din

Zaključak:

Moja koža ovu liniju proizvoda lepo podnosi, posebno kremu za područije oko očiju koju konstantno koristim. Da li bih ponovo kupila dnevnu ili noćnu kremu? Da moram da izaberem između ove dve kreme, odabrala bih dnevnu, moja koža je bolje podnosi. Noćna krema, i pored visokog sadržaja hijaluronske kiseline se meni čini preteškom za upotrebu na duže staze. Meni je ova linija proizvoda vratila kožu u prvobitno stanje, nakon stresogenog perioda, tako da su moja očekivanja u potpunosti ispunjena. Imam izražene nazolabijalne bore i iste od ovih preparata nisu nestale, ali za meni vidljivu nijansu jesu ublažene. Naravno, ja sam realna i nisam ni očekivala da nestanu. Kada to poželim obratiću se plastičnom hirurgu.

Kada smo kod plastične hirurgije, Eucerin Hyaluron Filler je savršena dopuna hyaluronskim tretmanima kod plastičnog hirurga (injekcijama). Klinički je dokazano, da se redovnom upotrebom Hyaluron Filler preparata produžava vreme između dva injekciona tretmana. 
Lično, nisam probala te tvrdnju samo iznosim.
Eucerin Hyaluron Filler liniju proizvoda bih prepuručila svim ženama starijim od 25 godina, koje prihvataju proces starenja, ali žele isti da uspore i ublaže koliko je to realno moguće, kao i starijim ženama koje žele svojoj koži da pruže dodatnu negu i vizuelno poboljšaju stanje kože lica i već nastalih bora. Starimo dostojanstveno!


Moja ocena ovih proizvoda je 10!


Da li ste probali Eucerin Hyaluron Filler liniju? Kakva su vaša iskustva?

Da li nameravate da probate neki od ovih proizvoda?

Kakav je vaš stav na temu starenja?Kiss,
Mrs Fox
                                                                                                                                                          
Podeli:

37 коментара

 1. Još uvijek nisam probala ništa od anti-age programa, ali sam zadovoljna Eucerin proizvodima!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ako nemaš preko 25. godina nemaš još uvek realnu potrebu da razmišljaš o anti-age preparatima. Ali, ako imaš više od 25. Hyaluron Filler je jedna od ponuđenih alternativa, posebno ako si zadovoljna Eucerinovim proizvodima :)

   Избриши
 2. Taman je isprobavam, s time da ja imam suhu kožu :) Noćna krema mi se jako sviđa, meni nije prebogata, a moram priznati da nisam primjetila taj miris koji spominješ (morat ću je ponovno pošnjofati danas)...Ne sviđa mi se što dnevna krema u sebi sadrži sitne blještave čestice (općenito ne volim svjetlucave dodatke u preparativi) i da sam znala da ih ima iskreno, ne bih ju kupila...e da, imam i koncentrat...inače imam 36, starenje je normalna pojava, kako imam suhu kožu s anti-age proizvodima sam počela već negdje oko 30-te i za sada sam zadovoljna stanjem kože...detaljni Eucerin Hyaluron Filler utisci će bit kroz nekih mjesec dva :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Znači moja hipoteza da bi noćna krema više odgovarala osobama sa suvom kožom, je tačna :) Meni miris kod proizvoda retko smeta, ali ova krema u startu ima nešto što meni ne prija. Da li je to miris pantenola u kombinaciji sa hyaluronom i sama pokušavam da zaključim. Dnevna krema nema svetleće čestice? Ja ih ne primećujem. Meni svetleće čestice u proizvodima za negu lica užasno smetaju, napisala bih da sam ih primetila. Da li imaš kremu za suvu kožu ili mešovitu kao ja sa slike? Da li si sigurna da ne prosijavaš? Ja sam sjajna sa noćnom kremom, ali mi dnevnu koža u momentu upije. Moji utisci su bazirani na 6-7 meseci konstantnog koriščenja, pa potom u pauzama testiranja drugih proizvoda. Jedva čekam da pročitam tvoje utiske:)

   Избриши
  2. Za suhu, moja je u teglici kao i noćna i definitivno su svjetleće čestice, onako zlaćane, u boji kože, tako nekako, uglavnom čim naneseš kremu, tu su :)

   Избриши
  3. Moja dnevna krema je sa slike, za normalnu i mešovitu kožu, i nema svetleće čestice veruj mi :)

   Избриши
 3. Kako volim tvoje iscrpne tekstove, mnogi vole da čitaju kratke i nepotpune gluposti, zato je meni tvoj blog pravo osveženje!
  Ježim se na moje pitanje "kakva je ova krema" dobijem odgovor "pa piše za 40+". Nisam pitala šta piše već kakav je sastav i dejstvo kreme :D
  Odavno se spremam na hijaluronske kreme, a skoro sam uzela Eveline bio hijaluron, ima dobar sastav, visoku koncentraciju hijalurona i nije komedogena.
  Sa ureom sam se odavno upoznala, iako su mi govorili da je ona samo "za starije žene". :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. I ja volim da čitam tvoje recenzije i uopšte volim da imam šta da pročitam, da mi neko navede sve na jednom mestu, kao ti primere šampona i pakovanja za negu kose zimi npr. Da si napisala samo teze, to meni ništa ne bi značilo:)
   Hyaluron je pozitivno iznenađenje za moju kožu, veoma sam zadovoljna rezultatima u ovom životnom dobu. Za ureu sam čula dosta pohvala, ali je sama nisam probala. Kod mene ne važi pravilo "za starije žene", osim ako te žene ne izgledaju poput Helen Mirren :D

   Избриши
 4. Jako lepa i temeljna recenzija proizvoda! :) Ovim ces verovatno pomoci mnogim devojkama i zenama (MENI)! Svaka cast!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Vam puno na pohvalama! :)
   Iskreno, jako mi je drago ako sam Vam pomogla :)

   Избриши
 5. Vidi se ad si dobro proucila materiju :))
  Posle Mikinog komentara i ja mislim da cu uzeti nocnu..ionako je vec mesecima gledam. i zaobilazim.
  Samo jos da dodam da ne razumem sindom "do brade". Kao kad namazes puder pa on izgleda kao maska..tako i s' kremama.."nema veze, kupicemo novi vrat" :))

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Sedam meseci napornog rada sve sa pauzama :D Ako ti je koža suva, noćna je pun pogodak! A, sindrom "do brade", pa vezaće maramče posle, kao Ruška Jakić hehe :D

   Избриши
 6. Na bore treba djelovati preventivno i slažem se sa svime što si napisala. Ja jako brinem o svojoj koži i mislim da je za moju mladenački kožu trenutno najbolja borba protiv bora kvalitetna hidratacija i spf zaštita. Kad dođe vrijeme posegnut ću i za ovakvim proizvodima. Odličan post :D

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti :*
   Upravu si 100%, za mladu kožu najbolja nega je adekvatna hidratacije i SPF zaštita :)

   PS: I čišćenje naravno, ali to se podrazumeva :D

   Избриши
 7. Jako lep i detaljan post kao i uvek. :) Ja sam jedna od onih koje jedva čekaju "da porastu" kako bi koristile kreme protiv bora. :D

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nemoj da porasteš :D Uživaj u mladosti, sve ove kreme nakon početnog perioda uživanja, postaju obaveza koja prerasta u rutinu. Svako doba ima svoje čari, uživaj u svemu. Hvala ti na komplimentima :)

   Избриши
 8. Baš sam juče smekala ovu liniju za predstojeću negu, tako da mi je ovo došlo odlično :*

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Pasili, ti si mene na mnoga grešna zadovoljstva navela-najslađa hehe ;D
   Nadam se da ti je post pomogao. Eucerin Hyaluron Filler je odlična nega kože u zimskom periodu :)

   Избриши
 9. Iako sam jos daleko od procesa 'starenja' ovaj post mi je bio itekako koristan i imacu u vidu napisano kad za to dodje vreme.
  Odlican i detaljan post sa korisnim informacijama :)

  ОдговориИзбриши
 10. Da sam razmisljala kao ti i pocela da koristim anti age kreme posle 25te a ne posle 35te ne bih sad imala ove borice oko ociju i sigurno bi mi koza bila u boljem stanju.
  Odlican post!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Danijela :***
   Nemoj da očajavaš, 35. nije kasno kada pomislimo da većina žena pre 45. ni ne pomišljana negu kože.

   Избриши
 11. Probala sam putem testera, okoloočna mi se jako sviđa. Mislim da je ovo odlična linija i moram ju svakako uzeti u obzir kad potrošim zalihe:)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Meni je okoloočna omiljena, stvarno je odlična krema. Ova linija je jako dobra za zimu, pored osnovnog svojstva, čuva kožu od vetra i hladnoće, stvarno pomaže :)

   Избриши
 12. Ne mogu da verujem da sam nekako mimoišla ovu recenziju :).
  Jako si me zainteresovala za okoloočni filler tretman.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. I meni se milion puta desilo da mimoiđem recenzije kojima se radujem i koje čekam unapre :)
   Okoloočna krema je fenomenalna, ja je obožavam. Ono što nisam napisala u recenziji, jeste da ona meni još uvek traje, a redovno sam je mazala. Na koju foru je još nisam potrošila ne znam, ali extra je izdašna, do sad mi se nije desilo da mi neka okolooćna krema tako dugo potraje. Ja ću je ponovo kupiti bez razmišljanja :)

   Избриши
 13. Одлично написано, пуно информација. Мислим да ћу пробати прво ову за око очију :)

  ОдговориИзбриши
 14. Imala sam noćnu i bila mi je odlična, red je da probam i za oko očiju.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nećeš se pokajati, meni je ova okoloočna kremica i dalje No 1, i ako trenutno koristim druge kreme za ovo područije koje su takođe fenomenalne, ova ostaje moj No1 izbor :)

   Избриши
 15. nedavno sam kupila eucerin hyaluron-filler kremu protiv bora pa me zanima da li smem da se izlazem suncu kad koristim ovu kremu?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Draga Aleksandra,

   Ja sam koristila ove kreme tokom prošlog leta i nisam imala nikakvih nus pojava i reakcija. Naravno, zaštitni faktor je obavezan, a za lice se preporučuje minimalno SPF 30, a sada već i SPF 50.

   Избриши
 16. Mene zanima aa koliko godina moze da se koristi ova kolekcija? Hvaa na odgovoru.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Kolekcija je namenjena za žene preko 30 godina starosti po poslednje Eucerin predavanju kojem sam prisustvovala. Lično, počela sam da je koristim sa 28 godina i mislim da nije isuviše rano. :)

   Избриши
 17. Koristila sam ovaj serum i kremu za okoloocnu regiju,iskreno gore proizvode u zivotu nisam koristila,naglo sam pocela da starim ubrzano ,dok nisam promenila kremu i jedva nekako dovela u red lice.Lice mi je posle koristenja tih proizvoda bilo suvo ,bez sjaja i bore jace izrazene.Mislim da je hijaluron najveca laz i i propaganda ,ranije je bio Q10 sad hijaluron,u osnovi prodavanje magle.Bolje mi odgovara obicna nivea nego eucerin

  ОдговориИзбриши

© Mrs Foxy | All rights reserved.